Julkaistu 9/25/2022 12:00:00 PM

Perehdytys as a service

Miten oikeanlaisella tiedon sijoittelulla ja toiminnallisella sisällöllä voidaan siirtää pitkän linjan kokemus ja osaaminen uudelle työntekijälle.

Työelämässä nykyiset sukupolvet haluavat vaihtelua tekemiseen ja kokeilla erilaista työtä ja työnantajia. Pitkän linjan työntekijöillä on kattava tieto työn kaikkiin osa-alueisiin ja se tieto siirtyy ajan myötä uusille työntekijöille. Työnantajalle se tarkoittaa paljon perehdytystä ja tiedon siirtämistä ihmiseltä toiselle, mikä kuormittaa perehdyttäviä työntekijöitä.
Puhumattakaan, jos perehdyttäjä sairastuu tai on lomalla niin toiminta tyssää äkkiä. Tietoa tallennetaan kyllä tietokoneelle järjestelmiin ja ”päiväkirjoihin”, mutta osaako tuore työntekijä hakea oikean tiedon ongelman ratkaisuun?

Mitä jos tieto olisi oikeassa muodossa siinä paikassa missä tietoa tarvitaan kuten perehdyttäjä olisi?

Kuvittele tilanne, että ongelman kohdatessaan uusi työntekijä löytää tiedon juuri siinä missä ongelma esiintyy skannaamalla laitteessa näkyvän koodin älylaitteella. Koodi avaa ohjekirjan juuri oikealta sivulta, eli sovelluksen linkki vie laitteelle kohdistettuun vikapuuhun. Sovellus ehdottaa selkeästi millä toimenpiteellä ongelmaa kannattaa lähteä ratkaisemaan. Johdonmukainen ja selkeä ongelmanratkaisu vikapuu on kasattu yhdessä työpisteen asiantuntiojoiden ja perehdyttäjien kanssa, joten pitkän linjan kokemus on siirretty henkilöiden läsnäolosta riippumatta oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Oikea paikka ja oikea aika

Linkki sijoitetaan laitteeseen tai toimintopaikkaan, jossa aikaisempien kokemusten perusteella tiedetään tarvittavan tukea monimutkaiseen ongelmanratkaisuun. Saman linkin taakse tallentuu edelliset ongelmanratkaisut ja laitteen huollot, joiden perusteella seuraavan haasteen esiintyessä on helppo tutustua viimeisimpiin toimenpiteisiin ja etsiä ratkaisua niiden avulla. Palvelu on myös apuna uusien työntekijöiden lisäksi satunnaisesti toisessa työpisteessä vieraileville työntekijöille.

Ota yhteyttä ja kerro millaisia haasteita teidän yrityksessänne koetaan uuden työvoiman sisäänajamisessa.

#Ketterä osaaminen
#Vaihtuvuus
#Perehdytys as a service
#Ketterä opastaminen

Valus Oy

Y-tunnus: 3201505-5

Mikkeli, Finland

Yhteystiedot

Myynti: myynti@valusoy.com

Tekninen: tuki@valusoy.com

Copyright

Kaikki oikeudet pidätetään.

Copyright ©2024