Julkaistu 9/25/2022 12:00:00 PM

Kuinka vastaanottaa työvoimapula?

Turha varmaan edes mainita työvoiman saatavuuden haastavuudesta ja suuresta eläköitymisaallosta. Totuus on, että alalla kuin alalla kärsitään osaavan työvoiman puutteesta eikä helpotusta näy. Jos pysyvyys heikko ja vaihtuvuus suurta, niin en äkkiseltään keksi muuta keinoa tämän vajeen paikkaamiseksi, kuin nopea ja joustava perehdytys.

Tässä lyhyt tiivistys miten lyhentää henkilöstön perehdytystä, parantaa työn laatua ja kasvattaa työn tuottavuutta.

1. Tutustu uuteen työntekijään
Esivalmistele kysymykset, joiden avulla tutustut uuteen työntekijään ja opit tuntemaan hänen vahvuutensa ja keskinäinen luottamuksenne kasvaa.

2. Tee toimintakuvaus avaintehtäviin
Tee parhaiden osaajiesi kanssa selkeät toimintakuvaukset huolellisuutta ja tarkkuutta vaativiin tehtäviin.

3. Mahdollista työntekijöille pääsy tietoon käsiksi
Sijoita tieto sinne missä sitä tarvitaan. Hyödynnä esimerkiksi QR koodeja ja vie toimintakuvaus teksti, kuvien tai videon muodossa QR linkin taakse.

4. Kerää dataa
Anna työntekijöillesi mahdollisuus kertoa heidän kohtaamistaan ongelmatilanteista ja kysyä kysymyksiä tai antaa palautetta. Mahdollisuuden kahdensuuntaiseen kommunikaatioon voit tarjota QR linkin kautta.

5. Kehitä toimintaa
Koosta datasta informaatiota ja hyödynnä siitä saatava tieto. Kohenna työoloja tarjoamalla parempia työohjeita tai työvälineitä perustuen palautteeseen sekä varaa aikaa keskustelulle ja koulutuksille. Lähes aina työolot paranevat kun työntekoa selkeytetään selkeillä ohjeilla ja oikeilla välineillä.

Näillä eväillä olet ainakin hiukan paremmin varautunut työvoimapulaan ja henkilöstön nopeaan vaihtuvuuteen.

Valus Oy

Y-tunnus: 3201505-5

Mikkeli, Finland

Yhteystiedot

Myynti: myynti@valusoy.com

Tekninen: tuki@valusoy.com

Copyright

Kaikki oikeudet pidätetään.

Copyright ©2024